Децата на Аксаково за Аксаково!

Отново победители в общински конкурс на тема "Аксаково – минало, настояще, бъдеще". Участваха двадесет ученици от пети клас в три раздела – лично творчество, постери и рисунки, фотографии. Техни ръководители за пореден път са ст. учител по БЕЛ Донка Георгиева и ст. учител по изобразително изкуство – Илиана Дичева.
На 8 юни, Денят, в който Аксаково официално е обявен за град, тържествено бе открита изложба във фоайето на ЦПЛР, в която отличените наградени творби отново са на ученици от нашето училище. След това се проведе тържество за награждаване на участниците в пленарната зала на втория етаж. Директорът на ЦПЛР Росица Стоилова връчи на всички участници в конкурса грамоти, а на победителите – грамоти и предметни награди. В раздел литературно творчество темите, по които децата писаха са "Моето Аксаково" и "Аксаково в моите мечти". Призови места заеха:

Първо място за разказ – Вероника Георгиева от 5а клас
Второ място – Нора Стоянова от 5в клас
Трето място – Янона Георгиева
Поощрение – Геновева Добрева от 5б клас и Деница Станкова от 5а клас
За стихотворение беше отличена Йоана Петрова от 5а клас и Таня Радева от 5б клас

Фотографиите на Анна-Мария Димитрова от 5а клас впечатлиха журито – те претвориха двойната дъга над Аксаково, загадъчната гора, пролетни картини и Аксаковските хоризонти. Постерът на Таня Радева представяше фолклорни носии, на фона на трибагреника ни.
Похвала заслужават всички участници: Васил, Живко, Мария, Йоана Пискалска, Емил, Веселка, Иванина, Ивайла, Елеонора, Никола и др., всички от 5 клас.
След награждаването всички участници в конкурса и техните съученици, дошли да ги подкрепят, си направиха снимки за спомен.Пожеланието е децата да продължат да носят Аксаково в сърцата си, да разкриват красотата на природата, забележителностите, ценностите у хората и да обичат "всичко българско и родно".