Да твориш за деца в нужда

Да твориш за деца в нужда, е благородно. Да посветиш време от своето и да създадеш картичка уникат, която да полети из България, за да участва в благотворителната кампания на неправителствена организация "Хуманитас", е нещо изключително.

Ето какво сътвориха ученици от СУ"Свети Климент Охридски", град Аксаково – това са картички на тема "Благодаря" и с коледно-новогодишни мотиви. В акцията участваха ученици от различни възрасти, както и учителките Илиана Дичева, по изобразително изкуство, ресурсната учителка Бисерка Дочевска и Донка Георгиева, по български език и литература. Ето и имената на учениците със сръчни ръце и отзивчиви сърца: Анна-Мария Димитрова, Йоана Петрова, София Йорданова, Йоана Ангелова, Сава Софрониев от 5 а клас, Ралица Минкова, Димитър Янев,Ралица Иванова, Таня Радева, Емил Неделчев, Александра Йорданова от 5б клас, Жанина Мирославова, Нора Стоянова, Александър Нещеров, Петър Попов, Милена Иванова, Валентин Йорданов от 5в клас, Силвия Василева, Мелани Вълчева от 7а клас, Жанет Иванова и Александра Колева от 7б клас, Теодора Тихомирова, Стела Янчева, Яница Цонева, Елисавета Йорданова, Иванина Димитрова, Кристина Йорданова от 7в клас, Кристина, Илиана, Станка и Кремена от 10 клас.

Това е доказателство, че за добрината възрасти няма. Експонатите се радват на изключително голям интерес на базарите, а средствата са за организацията, подпомагаща децата с тежки заболявания, "Хуманитас".