НОВИНИ:

Учениците от СУ "Св. Климент Охридски" - Аксаково са победители в пети сезон на програмата "Киберскаут"
Горди сме да ви съобщим нови ната, че нашето училище разработи проект на тема „Изработване на скица за красив и привлекателен екстериор за училищния двор“, организиран от РУО–гр.Варна, с който спечели първа награда сред училищата във Варнен ска област. Проектът е разработка на съвместните усилия на ученици, учители и родители.    ПРОЕКТ: УЧИЛИЩЕН ДВОР!!!

Петият сезон на програма "Киберскаут" бе открит с обучение на 25 петокласника от СУ "Св. Климент Охридски" - Аксаково

Уважаеми родители, имате възможност да ползвате платформата електронен дневник, за да проверявате оценки и отсъствия на Вашите деца в електонен вид на адрес https://login.adminplus.bg/. За целта е необходимо да предоставите актуален e-mail адрес на класния ръководител на Вашето дете. В последствие ще Ви бъде изпратен код за достъп на дадения от Вас e-mail, за да се регистрирате в платформата с потребителско име и парола.

Уважаеми родители и ученици, в раздела Учебни материали е качен Списък на използваните учебници през учебната 2018/2019 година и са предоставени линкове по издателсва за Безплатно електронно четими варианти на учебници

Един достоен финал на изученото в часовете по ИИ и по БЕЛ за учебната 2016/17 показаха петокласниците с представяне на своите комикси, създадени чрез екипна работа, която включва кратък разказ –интересна и забавна случка с начало, развитие и край и комикс в картини към текста.

На 8 юни, денят, в който Аксаково официално е обявен за град (преди 13 години), бяха наградени творби на ученици в общински конкурс на тема "Аксаково – минало, настояще, бъдеще". Участваха двадесет ученици от пети клас в три раздела – лично творчество, постери и рисунки, фотографии. Техни ръководители за пореден път са ст. учител по БЕЛ Донка Георгиева и ст. учител по изобразително изкуство - Илиана Дичева.

С призови места в общинския конкурс "Земя за всички" - май 2017г.
Петокласници създадоха чрез СЛОВО творби за възхвала красотите на родното Аксаково. В общинския конкурс "Земя за всички", в раздела за литература на тема "Красотата на моя роден край" участвахме със стихотворения, разкази и есета. Всички участници получиха грамоти, а класираните ученици бяха отличени с грамоти и предметни награди. На 8 юни, Денят, в който Аксаково официално е обявен за град, тържествено бе открита изложба във фоайето на ЦПЛР, в която отличените наградени творби отново са на ученици от нашето училище.

През седмицата на гората – 3 - 7 април, 2017 година - в СУ“Свети Климент Охридски“, Аксаково ученици и пожарникари участваха в съвместна акция. Дърветата в училищния двор се увеличиха, след като пожарникари демонстрираха пред по-малките си приятели как се залесяват дървета през пролетта.

Екипната работа между ученици и учители за пореден път даде своите резултати, за да стане фоайето в училище „Свети Климент Охридски“ в Аксаково пъстро и красиво и  предвеликденското празнично настроение да завладее малки и големи.

Ученици от 3 а,б ЦДОгрупа от СУ "Св. Кл. Охридски" гр. Аксаково участваха в Лингвистично кенгуру по английски език регионален кръг, проведен в МГ "Д-р П. Берон" гр. Варна, 2.04.2017 г. Представиха се много достойно: Радко Руменов- 140/200 т. Теодора Миткова -90 /200 т. Ваня Руменова- 85/200 т. Християна Ганчева -65/200 т.

ИЗЛОЖБА НА КУКЛИ С НАРОДНИ НОСИИ - Eдно пътуване назад към корените ни (Март 2017г.)

„Спомен за Левски“ е поредният интерактивен урок в пети клас, проведен на 17 февруари  в СУ“Св. Климент Охридски“.  В навечерието на 144-годишнина от гибелта на Васил Левски младите родолюбци се преклониха пред най-великия син на България – Апостола на българската свобода.

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАР "ДАРИ УСМИВКА"!
През месец декември 2016 г. бяха изработени коледни картички и украси от учениците.
Средствата от тях бяха дарени на децата от "БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА".
Училището получи сертификат за дарение и поздравителен адрес от ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ РУМЕН РАДЕВ.

КОЛЕДЕН КАРНАВАЛ, проведен на 23.12.2016г.

На 20 декември 2016 година, в нашето училище петокласниците подариха предколедни вълшебни преживявания на своите малки приятели от първи клас. Два екипа от 5а и 5в клас превърнаха пространството пред бялата дъска в класната стая в сцена. Ученици се превъплътиха в приказни герои от вълшебната приказка "Тримата братя и златната ябълка"
Нашето участие в благотворителната кампания на неправителствена организация „Хуманитас“,
Експонатите се радват на изключително голям интерес на базарите, а средствата са за организацията, подпомагаща децата с тежки заболявания, „Хуманитас“.
Открит Урок "ЛЕНД АРТ - ЗЕМНО ИЗКУСТВО" на петокласниците под ръководството на г-жа Илиана Дичева

ЧЕТИ С МЕН!
И учениците от пети клас  в СУ“Свети Климент Охридски“, град Аксаково, участваха  в Националната седмица на ЧЕТЕНЕТО, октомври 2016 година, организирана от МОН за втора година.

На 22.09.2016г. се навършиха 108 години от Независимостта на България.
В чест на празника учениците от ІV клас  поднесоха цветя пред Паметника на загиналите войни в центъра на гр. Аксаково.
С минута мълчание те почетоха паметта на героите.

Списък на учебниците и учебните помагала за новата 2016/2017 учебна година:

за I - IV КЛАС; за V-VII КЛАС; за VIII-XII КЛАС

ДА СПАСИМ ЕДНО ДЪРВО: В нашето училище беше закупено дръвче бреза, което децата засадиха с много ентусиазъм. Те дадоха обещание да се грижат за брезичката и да я гледат как расте заедно с тях!

На 25.04.2016 г. от 18.00 ч. в стола на СОУ „Св. Климент Охридски“, гр. Аксаково ще се проведе РОДИТЕЛСКА СРЕЩА за приема в І клас през учебната 2016/2017 година.
На 22 март 2016г. ПГ "Усмивки" с ръководител г-жа Йорданка Цанкова представиха пролетен поздрав, озаглавен "Добре дошла цветна и красива пролет!"
Електронният Дневник на училището работи! Всички родители могат да проверят оценките на децата си
Списък на учебниците и учебните помагала за новата 2015/2016 учебна година
Тържествено изпращане на абитуриентите от випуск 2015, състояло се на 15 май 2015г.
На 22 февруари 2015г. учениците от студио "Палитра" (по проект "Успех") посетиха Археологическия музей в гр. Варна и се запознаха с тракийското изкуство и най-старото халколитно съкровище
Протокол за дарение на Денислав Добрев от 2а клас (клик)

Благодарствено писмо от ОУ"Цанко Церковски" - гр. Мизия за предоставено дарение. (клик)

Свидетелство за дарение (клик)

Шефство на IX клас над Паметника на загиналите войни в гр. Аксаково

Патронен празник 2014г.- обзорен видео-клип

Патронен празник на училището - 25.11.2014г. презентация на 4 и 5 клас

 Тържество по случай откриването на новата учебна 2014/2015 година - снимки и видео.

Благотворителен базар за АМЕЛИЯ!

  В рамките на международния конкурс за млади четци "Живая классика" в нашето училище на 14.02.2014г. премина училищния етап на конкурса, в който взеха участие ученици от VІ клас, изучаващи руски език.Четирима от участниците:Ивилин Ангелов, Петър Енчев,Илиян Петранов и Ивелин Михалев се класираха за регионален етап.
   Регионалният етап на конкурса се състоя в Руския център на ВСУ на 15.03.2014г.Ивилин Ангелов, Петър Енчев и Илиян Петранов бяха наградени с грамоти.Този успех на нашите ученици потвърждава интереса и желанието на децата от Аксаково да изучават руски език, като залог за бъдещи успехи.

Нашето училище участва в европейската схема за предлагане на плодове в училищата с подкрепата на ЕО. Това са рисунките на учениците от начален етап за конкурса "Хапни плод, бъди здрав и силен!", обявен от ДФ "Земеделие".

аНа 19.12.2013г. се проведе традиционната коледна изложба "Играй и твори". Тя се превърна в благотворителен коледен базар. Събраните средства са за Даниел Живков от 5б клас. Изказваме благодарност на всички деца, родители и учители, закупили експонати от базара!
Открит е сайт с видео-уроци по различни учебни предмети за ползване от всички любознателни и амбициозни ученици. Изисква се интернет-връзка. WWW.UCHA.SE
ЗА ВАС, УЧЕНИЦИ!!!
Списък с препоръчителна литература за учебната 2012/13 г.:
2 клас 3 клас 4 клас 5 клас 6 клас 7 клас 8 клас 9 клас 10 клас 11 клас 12 клас
!!! Вече действа училищния ЕЛЕКТРОНЕН ДНЕВНИК! Всички родители на ученици от 5 до 10 клас могат да проверяват оценките на своите деца. Ел. дневник се стартира от бутона в лявата част на екрана, след това се избира класа и се въвежда ЕГН на ученика.

Открита е ИНФОРМАЦИОННА ЛИНИЯ ЗА НАРКОТИЦИТЕ И АЛКОХОЛА: www.drugsinfo-bg.org
за вас тийнеджъри и родители!

СОУ "Св.Климент Охридски" представя най-успелите свои ученици под мотото "НАША ГОРДОСТ"
В часовете по ДТИ и Технологии ученици от 5 до 8 клас са изработили "Коледна изложба 2011"
  Реализира се нов училищен проект "В приказния свят" под ръководството на г-жа Йовка Христова. Подготвя се театрален реквизит, включващ сценични костюми за най-полулярни приказни герои като Снежанка, Пепеляшка, Хензел и Гретел, Спящата красавица, Снежната кралица и др. >>> виж костюмите

Учениците от III клас на СОУ "Св. Климент Охридски" - гр. Аксаково
на лагер в с. Ястребино /1.06.2011г. - 5.06.2011г./

Колекция от ръчно-изработени Валентинки от шестокласници и седмокласници по проект "Креативни хлапета" ВИЖ ВАЛЕНТИНКИТЕ>>
Гордеем се с постиженията на нашата ученичка Габриела Генадиева от 4б (10г.). Един малък човек е намерил пътя към красотата и ни го показва със своите рисунки. Габи е спечелила поредната си награда от националния конкурс "България- чиста и красива". ВИЖ РИСУНКИТЕ>>

На Коледно математическо състезание 2010г., организирано от Съюза на математиците в България Митко Венелинов Желев от 4а клас се класира на първо място от явилите се 310 четвъртокласници.

В часовете по ДТИ и Технологии децата играят, забавляват се и творят. Имаха поставена задача да разработят проект на тема:"КОЛЕДЕН СУВЕНИР". Резултатите са налице.
г-жа Русенова: Децата ни са умни, сръчни и талантливи. Достатъчно е да намериш пътя към сърцата им. Благодаря Ви, деца!

 Национално движение Русофили награждава с похвален лист СОУ "Св.Климент Охридски" за масовото участие на децата от училището в първия международен конкурс за детска рисунка "България и Космосът", посветен на 75-годишнината от рождението на първия космонавт на планетата - Юрий Гагарин и приноса на българските космонавти - Георги Иванов и Александър Александров.
С диплом се награждава г-жа Гинка Русенова, а Августина Петрова - с диплом и грамота.

Резултати от НВО и приемния изпит по БЕЛ и математика за 7 клас: лист1 лист2

100% ДИПЛОМИРАНИ НА ПЪРВА ЗРЕЛОСТНА СЕСИЯ!

  На 1.06.2010г. бяха публикувани резултатите от зрелостните изпити за випуск 2010.
  Целият випуск се дипломира от първо явяване.
  Ръководството и преподавателите на СОУ "Св. Климент Охридски" - гр. Аксаково поздравяват своите възпитаници с достигнатите високи резултати.

НА ДОБЪР ПЪТ!

  Учениците от 3в клас се включиха в акция "Жълти стотинки" под мотото "Деца помагат на деца". Събраните средства на стойност 34,34 лева те преведоха по сметка на Сдружение "Клуб Милосърдие, Съпричасност, Напредък". Учениците от подготвителен клас събраха 55 лв.


  През месец април беше проведено традиционното Великденско математическо състезание, в което взеха участие 250 ученика от област Варна.
  Малкият математик от IIIa клас МИТКО ВЕНЕЛИНОВ ЖЕЛЕВ зае престижното трето място в крайното класиране!

  Кристияна Росенова Петрова от II в клас тренира художествена гимнастика в СК "Грация" към спортен комплекс "Простор" от 4-годишна. Носителка е на много златни отличия, както в България, така и в чужбина. Приложените снимки са от участието й в международния турнир по художествена гимнастика в гр. Печ, Унгария от 26.IX до 10.X.2008 г., където взе поредния си златен медал:
 СОУ "Св. Климент Охридски" - гр. Аксаково обявява конкурс за оферти Възлагане на малка обществена поръчка за изработване на ученически униформи и партньорство при изработване на проект за униформи.
  Срок за подаване на офертите: 1 септември 2008 г.
   Одобрен е проект на модел за униформа на учениците от СОУ "Св. Климент Охридски". Разгледайте моделите:
         
  Повече от 10 години ученици от I до VIII клас изучават предмета РЕЛИГИЯ.
  В часовете децата се запознават с ценностите на Православието, с начините за предпазване от пороците на съвременния свят. Имат възможност чрез екскурзии и срещи да изучат миналото и настоящето на живота в българските манастири.
  Всяка година за децата, изучаващи предмета РЕЛИГИЯ, се организира лагер в Соколския манастир, край град Габрово, където децата се учат как да се държат на такива свети места, как да се справят с агресията и пороците на 21 век. По време на лагера освен беседите, игрите и екскурзиите, децата се учат на труд - помагат на монахините с грижите им за прекрасната цветна градина в манастира, почистват сами стаите си.
  С времето все повече расте броят на желаещите да посещават тези часове!

100% ДИПЛОМИРАНИ НА ПЪРВА ЗРЕЛОСТНА СЕСИЯ!

  На 17.06.2008г. бяха публикувани резултатите от зрелостните изпити за випуск 2008.
  Целият випуск се дипломира от първо явяване, като няма оценки, по-ниски от ДОБЪР.
  Това е още едно доказателство за високия професионализъм на преподавателите и прекрасните интелектуални възможности на учениците.
  Ръководството и преподавателите на СОУ "Св. Климент Охридски" - гр. Аксаково поздравяват своите възпитаници с достигнатите високи резултати.

НА ДОБЪР ПЪТ!

Младежкият противопожарен отряд "МЛАД ОГНЕБОРЕЦ" при СОУ "Св.Климент Охридски" - гр. Аксаково зае I място в комплексното класиране на общинските състезания " Млад огнеборец" през април 2008г.
Първокласникът Георги Димитров от I в клас на СОУ "Св.Климент Охридски" - гр. Аксаково, състезаващ се за клуб "Ичигеки-киокушин" - гр. Варна спечели ПЪРВО МЯСТО на РЕПУБЛИКАНСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН на 3 май 2008г.
На 14 май 2008г. от 14 часа на стадион "Младост" - гр. Варна се проведе областно състезание "Млад огнеборец" (за ученици 5-8 клас). На него училището зае IV място.

На общинските първенства за момчета 5-10 клас училището зае следните места:

- баскетбол, волейбол, футбол, хандбал - първи места
- тенис на маса - трето място

На областните учебни игри за момчета 5-7 клас училището зае следните места:

- баскетбол - IV място
- хандбал - III място